Aktivátory opálení s obsahem Urucum - jak si vybrat?

Čas letních dovolených a užívání si letních paprsků je za dveřmi. Každý z nás kromě relaxu a nezapomenutelných zážitků touží po krásně čokoládovém, dlouhotrvajícím opálení. Rodinná firma PANAKEIA, která se zabývá výrobou poctivé přírodní kosmetiky, jako první na Slovensku přinesla na kosmetický trh naprosto převratnou účinnou látku, která urychluje opálení. Tou látkou je Urucum. V dnešním článku si povíme, jak se rychleji opálit a prozradíme vám, jakou sílu v sobě Urucum skrývá.

V čem spočívá zázrak Urucum

Urucum prášek se získává ze semen stromu Bixa Orellana (orelaník barvířský) - původem z amazónského deštného prales. Má trnité ovoce naplněné červenými semínky. Používali ho indiáni v amazonské kotlině již před příchodem Evropanů do této země. Prášek byl používán indiány k barvení těla dokonce i vlasů. Díky vysokému obsahu betakarotenu (obsahuje ho 100krát více než mrkvový olej), zajišťuje pokožce přirozené, zlaté, rychlé a dlouhotrvající opálení.

Urucum a jeho vlastnosti

aktivatory-opalenia-s-obsahom-urucum-ako-si-vybrat-1

Urucum připravuje pokožku na slunění. Je to opravdu poklad přírody. Používá se v olejích a krémech na opalování, kde aktivuje rychlejší opálení. Urucum velmi účinně připravuje pokožku na opalování a podporuje její pigmentaci, čímž může být skvělým trumfem pro bledulky, které se obtížně opalují.

Jaké jsou benefity Urucum?

  • Připravuje pokožku na opalování
  • Silně podporuje pigmentaci kůže, je silný aktivátor opálení
  • Je silný antioxidant
  • Zároveň působí jako fantastický repelent proti hmyzu

Urucum pomáhá i při kožních onemocněních

Urucum má také mnoho jiných skvělých benefitů a jedním z nich je i protizánětlivý účinek. Používá se na kožní infekce a nemoci, jakými jsou dermatitida, lupénka, seborea, ale také hyperpigmentace a vitiligo. Na opalování je vhodný opravdu pro všechny, chrání před alergií a sjednocuje pokožku, co se týká hyperpigmentace i vitiliga. Tato rostlina je bohatá na betakaroten stokrát více než mrkev. Urucum je velmi bohatý na karoteidy s přírodními pigmenty. Urucum obsahuje bixin, norbixin spolu s vitamíny, které brání stárnutí těla. Obsahuje také lutein, který podporuje syntézu melaninu.

Mořská řasa Dunailella salina

Některé z našich opalovacích olejů Urucum jsme vyšperkovali i touto výjimečnou řasou, aby jejich složení bylo ještě lepší a chránilo vaši pokožku již během opalování a zároveň vám pomohlo dosáhnout krásně hnědé pokožky. Ve 400 metrové hloubce Mrtvého moře výzkumníci objevili zelenou mořskou řasu (Dunaliella Salina) s vysokým obsahem antioxidantů, která je nevyčerpatelnou zásobárnou betakarotenu. Dunaliella Salina obsahuje dvakrát více chlorofylu a až osmkrát více minerálních látek než spirulina. Vyznačuje se také silným antioxidačním působením. Podporuje zdraví pokožky a očí, zlepšuje imunitu a snižuje riziko vzniku rakoviny. Dunaliella Salina patří, podobně jako ostatní řasy, mezi nejvíce koncentrované zdroje důležitých živin (vitamíny, minerály, aminokyseliny, esenciální mastné kyseliny, chlorofyl a další). Mořská řasa z Mrtvého moře Dunaliella Salina je velmi bohatá na betakaroten (provitamin A) a antioxidanty, díky kterým perfektně vyhlazuje a změkčuje pokožku. Betakaroten v této řase zajišťuje vnitřní ochranu a pokožku připraví na sluneční paprsky, tím se pokožka snáze opaluje a opálení déle vydrží.

Urucum aktivátor opálení má různé konzistence:

  • Olej
  • Oleogel
  • Máslo
  • Dvoufázové oleje

Který aktivátor opálení si vybrat?

aktivatory-opalenia-s-obsahom-urucum-ako-si-vybrat-2

URUCUM

Jako první jsme začali vyrábět olej, konzistencí se jedná o čistý olejový macerát s urucum. Na výběr máte dva druhy URUCUM a to s vůní kokosu, která ve vás znásobí pocit dovolenkování a druhou vůní je originál a tou je typicky ženská vůně, která nahradí parfém.

URUCUM SEN MOŘE

Olejovou konzistenci má také Urucum Sen moře, který se liší přidáním mořské řasy Dunaillela salina a astaxanthinu. Uucum Sen moře má také v popisu bronzer a to proto, že všechny naše výrobky s označením bronzer obsahují lesklé částice pro zvýraznění opálení.

URUCUM NATURAL

Myslíme i na ty, kteří preferují neparfémované produkty, a proto máme také v nabídce Urucum natural, což je čistý macerát urucumu jen s přidáním vitamínu E. Je bez jakékoli vůně a můžete se těšit z krásného zlatavého výsledku.

URUCUM MONOI

Toto je náš další bronzer z nabídky Urucum opalovacích olejů, který vás svou vůní přenese do exotiky. Je to také čistý olej s vůní, který obsahuje lesklé částice a hned po nanesení působí pokožka hladší a tmavší.

URUCUM - dvoufázový opalovací olej

Dalším produktem, kterým jsme doplnili naše portfolio opalovacích produktů je URUCUM - dvoufázový opalovací olej, pro ty, kteří mají v oblibě méně olejové konzistence, avšak na účinku to vůbec neubírá. Po nanesení se vytvoří jemný film a vy se můžete vydat na sluníčko. Dalším neocenitelným benefitem dvoufázového Urucumu je vysoká hydratace, jelikož také obsahuje extrakt z aloe vera a kyselinu hyaluronovou.

URUCUM OLEOGEL

Jako novinku pro tuto letní sezónu uvádíme URUCUM OLEOGEL. Je to čistý olej, ale zahuštěný přírodním zahušťovadlem, který tvoří mnohem méně mastný pocit než čistý olej. Kromě toho naše oleogely obsahují opět i mořskou řasu dunaillela salina. Zatím budou ve dvou vůních kokos a mango. Oleogel bude ve dvou variantách, a to buď jako bronzer s přidáním lesklých částic nebo bez. Je jen na vás, který si vyberete.

URUCUM - letní máslo s mořskou řasou

Ne každý však má v oblibě olejové konzistence a raději sáhne po opalovacích máslech. Letní máslo Urucum se skládá z macerátu Urucum v kombinaci s dalšími kvalitními másly a oleji, jakými jsou bambucké máslo, kakaové máslo a kokosový olej. Také obsahuje lanolin, který zajišťuje voděodolnost.

Krásné opálení s aktivátory opálení PANAKEIA

Všechny tyto produkty pro krásné opálení fungují stejně a rozdíl je jen v konzistenci, abychom vyhověli každému z vás. Tyto aktivátory opálení fungují fantasticky hlavně kvůli výtažku z rostliny Urucum. Ty, které obsahují dunaillelu salinu, jsou naprostou topkou. Nenechte se proto zmást, že jich je mnoho a neumíte si vybrat. Ve skutečnosti jsou to jen čtyři druhy a ostatní varianty se liší jen vůní a přidáním lesklých částic. Naše opalovací produkty neslouží jen k opalování u moře či bazénu, můžete je využít i k procházce přírodou nebo v soláriu. Co můžeme na závěr říci, je jen poděkovat přírodě za to, že nám dala takovou rostlinu. Už z našich recenzí je vidět, že URUCUM dokáže opálit i naprosto bledou pokožku. Samozřejmě je však třeba dodržovat zásady zdravého opalování. Pokud se chystáte na delší pobyt na slunci, naneste nejprve ochranný SPF faktor, a následně aktivátor opálení. Nevystavujte se přímému záření mezi 11.00 a 15.00. Naše aktivátory opálení neobsahují žádné UV filtry. Nezapomeňte ani na péči po opalování, čímž si zaručíte stále hydratovanou pokožku a dlouhotrvající opálení.