Čekanková káva s topinamburou 100 g
Detailní popis produktu
Čekanka
Je bohatá především na vlákninu a minerální látky - draslík, fosfor, hořčík, železo, vápník. Obsahuje také inulin, a proto je velmi vhodná pro diabetiky. Čekanka podporuje správnou funkci jater, žlučníku, slinivky břišní a střev.
Topinambur
Obsahuje biologicky aktivní látky, minerální látky – železo, křemík, zinek, hořčík, draslík, fosfor a vápník, vitamíny skupiny B a C, pektinové látky, vlákninu, organické kyseliny a aminokyseliny.
Využití
Upražený kořen při teplotě 140 stupňů Celsia nahrazuje kávu - cigorii. Tento způsob využití byliny je známý již z roku 1690 v Nizozemsku.
Čekanková káva se užívá 2–3krát denně k podpoření chuti k jídlu a při chronických onemocněních žlučníku a jater. V léčitelství se kořen používá při cukrovce, na trávení, při zácpě. Zevně se používá jako obklad pro bolestivé záněty, ekzémy a vředovitá onemocnění. Odvar z čekanky pomáhá při funkční zácpě, časté při změnách pobytu (tzv. cestovní zácpa). Šťáva z kořene, lehce vtíraná do vlasové pokožky, podporuje růst vlasů. Mladé, čerstvé kořeny čekanky lze použít v homeopatii, také v gastronomii pro přípravu omáček. Květová droga se používá ve formě záparu k vypláchnutí očí při zánětlivých onemocněních.
Způsob použití: 1-2 čajové lžičky kávy zalijeme horkou vodu, ochutíme a vychutnáváme si kávičku.
Složení: 100% extrakt čekanky. Obsahuje min 30 % inulinu
Obsah: 100g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.