Přeslička rolní je skutečným zázrakem přírody

Přeslička rolní je bylina, kolem které je v dnešní době mnoho ohlasů a rozruchu. Pokud vás zajímají byliny a jejich účinky, je tento článek právě pro vás. Uvažujete-li o koupi nějakého produktu s obsahem přesličky rolní nebo vás o ní zajímá více informací, jste na správném místě. Má skutečně takové účinky, o kterých se mluví? Dokáže pomoci při rakovině? Je opravdu zázrakem přírody a jaké jsou její reálné účinky? Pojďme si o ní více říci v následujících řádkách.

Přeslička rolní - co to je?

praslicka-rolna-je-skutecnym- zazrakem-prirody-1

Přeslička rolní, také známá latinsky jako Equisetum arvense, je jedinečná vytrvalá rostlina, která na Zemi vzkvétá už tisíciletí. Se svými výraznými stonky a kuželovitými strukturami je přeslička důkazem vynalézavosti přírody. Tato starodávná bylina, uctívaná pro své léčivé vlastnosti, byla základem tradiční bylinné medicíny v různých kulturách po celém světě. Nabízí mnoho účinků v různých oblastech, od zvyšování antioxidační ochrany, přes snižování počtu volných radikálů, po podporu hojení a mnoho dalšího. Více účinků přesličky rolní naleznete v našem herbáři.

Účinky přesličky rolní

Přeslička rolní má skutečně množství pozitivních účinků na lidský organismus. Nabízí benefity v různých oblastech:

  • 1. Přeslička rolní má složení bohaté na živiny: Obsahuje oxid křemičitý, minerály a antioxidanty, díky kterým posiluje přirozenou obranyschopnost těla, podporuje vitalitu a odolnost.
  • 2. Podpora vlasů, pokožky a nehtů: Přeslička rolní vyživuje lesklé vlasy, podporuje zářivou pokožku a pevné nehty a dodává jim zdraví a krásu.
  • 3. Zdraví kostí a kloubů: Profil přesličky rolní je bohatý na minerály, podporuje hustotu kostí a pružnost kloubů, podporuje také vstřebávání vápníku a remineralizaci těla, díky tomu umožňuje pohybovat se s lehkostí a jistotou a buduje silnější kosti a zuby.

Přeslička rolní je účinná bylina

praslicka-rolna-je-skutocnym-zazrakom-prirody-2

Chcete-li plně využít příznivých účinků přesličky rolní, zvažte začlenění naší prémiové tinktury z přesličky rolní do vaší každodenní rutiny. Prostřednictvím jemného extrakčního procesu zachycujeme životně důležitou esenci rostliny a zachováváme její účinné látky pro optimální zdravotní přínos. Díky své koncentrované účinnosti a lehké absorpci nabízí naše tinktura z přesličky rolní snadný a účinný způsob, jak využít efektů přesličky rolní. Tinktura = bylinné kapky. Stačí přidat pár kapek tinktury do vody, džusu nebo oblíbeného nápoje a konzumovat denně. Doporučené dávkování stanovuje výrobce. Ať už se snažíte zlepšit zdraví vlasů, pokožky a nehtů, posílit odolnost kostí a kloubů nebo zlepšit celkovou pohodu, tato tinktura je pro vás vhodná.

Tinktura z přesličky rolní od PANAKEIA

Dopřejte si nesčetné benefity naší tinktury z přesličky rolní:

  • 1. Koncentrovaná síla: Naše tinktura obsahuje koncentrovanou esenci přesličky rolní a zajišťuje tak silnou dávku jejích prospěšných sloučenin již v pár kapkách.
  • 2. Lehká absorpce: Tekutá forma usnadňuje rychlé vstřebávání, což umožňuje tělu rychle asimilovat živiny z přesličky a uvolnit jejich transformační účinky uvnitř organismu. Zároveň poskytuje pohodlné užívání bez nepříjemného polykání tablet.
  • 3. Všestranné použití: Bezproblémově začleňte naši tinkturu do vaší denní rutiny přidáním do vody nebo vašeho oblíbeného nápoje.
  • 4. Tinktura vyráběná vlastnoručně na Slovensku: Kvalitou tinktury z přesličky rolní si můžete být jisti. Vyrábíme ji vlastnoručně na Slovensku a garantujeme vám její nejvyšší čistotu. Samozřejmou ingrediencí je láska, se kterou vyrábíme každý náš produkt a tedy i jiné tinktury.

Pomáhá přeslička rolní při rakovině?

Přeslička rolní si získala pozornost i pro své potenciální protirakovinné vlastnosti. Hned na úvod je třeba říci, že vědecké důkazy podporující toto tvrzení zůstávají omezené. Některé studie naznačují, že určité sloučeniny nacházející se v přesličce, jako jsou flavonoidy a fenolové kyseliny, mohou mít antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které by mohly potenciálně inhibovat růst rakovinných buněk a snižovat riziko tvorby nádorů. K úplnému pochopení mechanismů účinku a rozsahu účinnosti přesličky rolní v prevenci a léčbě rakoviny je však zapotřebí další výzkum. K tvrzením o protirakovinných vlastnostech přesličky je nezbytné přistupovat opatrně a spoléhat se na důvěryhodné vědecké důkazy. Zatímco předběžné studie jsou slibné, účinnost a bezpečnost přesličky jako činidla bojujícího proti rakovině nebyly přesvědčivě stanoveny. Stejně jako u každého bylinného léku je důležité poradit se se zdravotnickými pracovníky dříve, než začleníte přesličku nebo jakýkoli jiný bylinný doplněk do vašeho denního režimu. Základním kamenem péče a prevence rakoviny navíc zůstává udržování vyvážené stravy, pravidelný cvičební režim a dodržování konvenčních léčebných postupů předepsaných poskytovateli zdravotní péče.