Koenzym Q10 - je opravdu tak důležitý?

Koenzym Q10 je opravdu účinnou látkou a v posledních letech jste už o něm určitě slyšeli častěji. V kosmetickém odvětví má přední místo a to opravdu zaslouženě. V tomto článku se spolu podíváme na to, proč i my v Panakeia klademe důraz na tento výjimečný koenzym.

Koenzym Q10 - co to je?

Koenzym Q10 se přirozeně vyskytuje v celém našem těle, v každé jedné buňce. Koenzym Q10 - nazývaný také ubichinon nebo CoQ10 - je látka podobná vitamínu. Je nezbytný pro produkci energie a pro plnění základních funkcí naší pokožky, mezi něž patří hlavně regenerace a obnova. Naše pokožka i pleť je ustavičně vystavována různým vnějším faktorům, ať už oxidačnímu stresu nebo jiným podnětům a tak dochází k urychlení příznaků stárnutí. Tak, jak vnitřně dokáže Koenzym Q10 doplňovat buněčnou energii v mitochondriích našeho těla, posiluje srdce, svaly a nervy, dokáže být opravdu silným antioxidantem, co se týče péče o naši pokožku. Bojuje proti volným radikálům, proti oxidačnímu stresu i enviromentálním toxinům. Proto je koenzym Q10 velmi důležitý pro zachování hladké a zdravě vypadající pleti.

Koenzym Q10 v kosmetice

AdobeStock_436142319 (1)

Koenzym Q10 se ve světě kosmetiky a krásy nachází již poměrně dlouho a tím, že dbáme opravdu na kvalitní složení našich pleťových i tělových produktů, přinášíme důvody, proč sáhnout po přírodní kosmetice PANAKEIA s obsahem tohoto koenzymu. Snižuje výskyt vrásek a jemných linek. Lokální aplikace koenzymu Q10 pomáhá produkovat kolagen a elastin, což snižuje tvorbu jemných vrásek a linií. Díky podpoře tvorbě kolagenu je ideální složkou i v očních krémech, protože napíná pokožku kolem očí a dokáže redukovat vrásky. Pomáhá snižovat poškození způsobené sluncem. Tento silný antioxidant pomáhá pomáhá chránit pokožku i pleť před nepříznivými účinky slunečního záření a pomáhá předcházet projevům stárnutí způsobené slunečním zářením. Koenzym Q10 pomáhá vyrovnávat tón pleti. Předchází hyperpigmentaci a tmavým skvrnám, které jsou způsobeny nadměrnou produkcí melaninu a to tak, že pomáhá zastavit produkci tyrozinázy, která je katalyzátorem tvorby melaninu. Zářivější, energičtější pleť. Díky energii, kterou Q10 dodává pleti, se může rychleji regenerovat a obnovovat, pleť nepůsobí tak unaveně.

Koenzym Q10 je třeba doplňovat s přibývajícím věkem

S přibývajícím věkem se hladina koenzymu Q10 snižuje, tím se stává náchylnější k tvorbě vrásek či elasticitu pokožky. Měli bychom proto dbát na pravidelnou péči a vybírat si kosmetiku právě s tímto koenzymem. Netýká se to jen péče a výběru pleťových krémů a pleťových sér, ale také péče o tělo. Používání produktů s obsahem této skvělé anti-aging látky je vhodné pro všechny typy pleti a to právě z omlazujícího, ochranného a stimulačního důvodu. Pleťové přípravky s touto složkou můžete používat během ranní i večerní péče, velmi dobře funguje i ve spojení s jinými aktivními složkami.

Koenzym Q10 tvoří základ v našich denních a nočních krémech

DSC09894 (1)

Koenzym Q10 najdete v našich denních a nočních krémech, kde je opravdu nedílnou součástí našich receptur, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Denní pleťový krém Vráskožrout kromě jiných složek obsahuje také koenzym Q10 a díky svým účinkům se stal jedním z nejoblíbenějších produktů portfolia PANAKEIA. Jeho výjimečná formule zajišťuje hlubokou regeneraci pleti a účinně bojuje proti projevům stárnutí. Doplňte svou péči o noční krém Vráskožrout a budete mít v rukou silnou dvojku v boji proti vráskám. Ani naše edice Štefka nezaostává ve složení a také obsahuje tuto aktivní látku, kde spolu s olejem z lipových květů viditelně zpevní pokožku.

Slovenská kosmetika s obsahem koenzymu Q10

Chcete-li pleti dopřát dávku mládí již během odličování nebo čištění pleti, naše efektivní dvoufázové odličovače budou skvělou součástí vaší denní rutiny. Obsahují také tento špičkový antioxidant, který obnovuje lipidovou bariéru pokožky již během odličování, zvyšuje vitalitu buněk a zanechává pokožku pevnější a jemnější. Vedle péče o pleť bychom neměli zapomínat ani na péči o naši pokožku těla či rukou. I tam se umí velmi viditelně ukázat projevy stárnutí. I zde platí „čím pravidelněji, tím lépe“. Koenzym Q10 je častokrát používaný v péči o celé tělo díky tomu, že poskytuje pokožce pevnost a pružnost. Týká se to používání produktů na tělo, jako jsou například tělové oleje nebo tuhé krémy na ruce. Spolu s našimi vyšperkovanými recepturami pleťových nebo tělových produktů a vaším odhodláním se o sebe starat, můžete zabránit nebo oddálit projevy předčasného stárnutí pokožky a cítit se mladší.