Každodenní rutina v péči o pleť – jak by měla vypadat?

Každodenní rutina v péči o pleť je nesmírně důležitá pro udržení zdravého a mladistvého vzhledu pokožky. Veškeré úsilí, které věnujeme čištění pleti a udržení její hydratace, je investicí do budoucnosti. Správná péče o pleť přispívá k oddálení procesu stárnutí, ale také zabraňuje vzniku nežádoucí pigmentace, černých teček a vyrážek. V tomto článku si přiblížíme jak by měla vypadat každodenní rutina péče o pleť ( anglicky skincare rutina).

Ranní rutina v péči o pleť začíná čištěním

Naše pleť je každý den vystavována faktorům, které její stav zhoršují. Ranní rutina v péči o pleť by se měla zaměřit na důkladné očištění pleti od kožního mazu a bakterií produkovaných během noci. Čištění je vždy prvním krokem v každém rituálu skincare rutiny. K čištění pleti je ráno vhodný náš dvoufázový čistič pleti. Ráno je nejvhodnější použít jako tonikum květinové vody podle druhu pleti. Na našem e-shopu naleznete několik druhů organických květinových a bylinných vod s certifikáty Ecocert, které uděluje Francouzský certifikační orgán, čímž označuje přírodní a organickou kosmetiku.

Výhody květinových a bylinných vod

Pleťové hydroláty (květové a bylinné vody) a jejich výhody:

• stahují póry,
• navracejí pleti přirozené pH,
• dodávají pleti zářivý vzhled,
• stimulují cirkulaci krve,
• zklidňují a zvlhčují a zejména zvyšují efektivnost dalšího ošetření pleti.

Samozřejmě můžete použít toner s aktivními látkami, nebo P-biotické pleťové tonikum. Bezprostřední péče po čištění pleti – tonizace je důležitou součástí každodenní kosmetické rutiny.

Na řadě je hydratace pleti

kazdodenna-rutina-péče-o-plet -jako-by-měla-vypadat-1

Poté se zaměřte na hydrataci. Lehké sérum na den nebo dobrý hydratační krém na míru typu pleti zlepší hydrataci a opticky omladí pleť obličeje a dekoltu. Zde je na místě zdůraznit, že většina problémů s pokožkou obličeje souvisí s nedostatečnou hydratací. Nezáleží na tom, jestli je to suchá nebo mastná pleť. Pokud máte mastnou pleť nebo pleť se sklonem ke skvrnám, je dobré, když používáte hydratační krém se zmatňujícími vlastnostmi, abyste snížili výskyt kožního mazu a prodloužili trvanlivost make-upu. Mezi naše matující pleťové krémy řadíme pleťový krém Kleopatra a pleťový krém Magic nature. Lidé se suchou a citlivou pokožkou mohou před aplikací krému použít hydratační sérum. Naše peptidové sérum obsahuje vícenásobné molekuly HA, středně molekulární, nízkomolekulární, oligo molekulární, vysokomolekulární a ultravysokomolekulární částice hyaluronátu sodného pro vytvoření stereos pokožku ve všech aspektech.

Na závěr ranní skincare rutiny nezapomeňte na SPF

Pleťový hydratační krém používáme podle svých preferencí. Následným krokem v ranní péči je použití filtru se SPF – hned po čištění a hydrataci, ale před aplikací make-upu. To pomůže chránit vaši pokožku před škodlivými UV paprsky.

Večerní rutina v péči o pleť také začíná čištěním

kazdodenna-rutina-péče-o-plet -jako-by-měla-vypadat-2

Večer můžete obvykle věnovat více času v péči o pleť. První, povinnou fází vaší večerní rutiny péče o pleť, je důkladné čištění pleti od nečistot, které se na pleti usazují od nasbíraného mazu a bakterií. Na účinné odstranění všeho, co se na pleti nahromadilo za celý den, se znovu vyplatí použít dvoufázové čištění. To lze provést dvěma způsoby: buď klasickým odličovacím olejem, multifunkčním čistícím balzámem nebo odličovačem a maskou 2v1. Olejové čističe dokážou jako jediné kvalitně odstranit make-up, SPF a veškeré nečistoty. A následně čistícím prostředkem (gel, pěna atd.). Velmi důležitá je také tonizace pleti, buď květinovou vodou, nebo speciálními toniky. Večer je vhodné použít i tekutý exfoliátor - sérum glycolic 10%.

Dalším krokem je oční krém

Večer použijte výživnější formulace jako šipkový oční krém, nebo balzám na oční okolí dovi dopo monokle. Dalším krokem jsou hydratační krémy s přísadami, které podporují vaši kožní bariéru.

Poté následují oleje a olejová séra

Oleje pomáhají vytvářet bariéru k utěsnění všech vašich produktů a udržují vaši pokožku optimálně hydratovanou během noci. A na závěr je lokální ošetření. Pokud máte nějaké aktivní vyrážky, právě teď přišel ten čas, kdy byste si aplikovali lokálně na postižené místo. Roll on Ďubáček.

Tipy a triky pro vaši rutinu péče o pleť

kazdodenna-rutina-péče-o-plet -jako-by-měla-vypadat-3

Na noc jsou ideální séra proti vráskám, zvlhčující pleťové oleje a krémy proti akné, stejně jako produkty, které obsahují složky, díky kterým je pokožka citlivá na slunce, jako je retinol a kyseliny. Použít můžete i vhodný krém určený speciálně na noc, který má hutnou konzistenci, jako například naše noční krémy Vraskožrout, Štramanda a Štefka, které fungují jako noční maska. Produkty nanášíme na pleť od nejlehčího po nejhutnější, tedy jako první vodní, poté gelové, emulzní, olejové a na závěr tuhé balzámy na bázi másel a vosků. Produkt s největším obsahem olejové složky by měl jít poslední. Olejový produkt by měl jít poslední, aby vytvořil ochrannou vrstvu a vše uzamkl. Rutina péče o pleť nikdy nekončí produktem na vodní bázi. Olejové sérum či pleťový balzám vždy nanášíme na vlhkou pokožku.

Klíčem k úspěšné rutině je pravidelnost a kvalitní produkty

Přestože správná péče o obličej a pravidelná hydratace pleti výrazně oddalují vznik vrásek, v období kolem 25. roku života se už má zahrnout do každodenní rutiny v péči o pleť první kosmetika proti vráskám, kterou vaše pleť ocení. S postupem času byste měli sáhnout po stále výkonnějších přípravcích s bohatším složením a zpevňujícími vlastnostmi. Rutina péče o pleť přináší výsledky pouze tehdy, je-li prováděna pravidelně, ve správných krocích, a za použití správně zvolené kosmetiky.