Peptidy v péči o pleť

Peptidy jsou skupina sloučenin, které vznikají spojením aminokyselin. Tyto prvky tvoří bílkoviny, které jsou základními stavebními jednotkami každého organismu. Peptidy jsou zodpovědné za tvorbu kolagenu, který je nezbytný pro zachování pružnosti a elasticity pokožky. Díky svému účinku na tvorbu kolagenu mohou peptidy pomoci zmírnit jemné linie, vrásky a pigmentové skvrny. Ti, kdo se rozhodnou pro jejich použití, mohou očekávat zlepšení textury a zdravého vzhledu své pokožky. V tomto článku si o peptidech povíme více.

Benefity z používání peptidů v kosmetice

AdobeStock_657305757-2

Mezi benefity peptidů patří také jejich schopnost udržovat vlhkost v pokožce, čímž do ní dodávají potřebnou hydrataci. Výsledkem je vyživená, jemná pleť plná života. Peptidy dokážou zlepšit pleť tím, že ji hydratují a redukují známky stárnutí. Kromě toho mají také protizánětlivé účinky, které pomáhají zvládat akné či ekzémy. Aktivně přispívají ke zdraví a kráse pleti. Peptidy dokáží proniknout hluboko do kůže a aktivovat přirozené regenerační procesy. Mimo jiné stimulují produkci kolagenu a elastinu, čímž zlepšují elasticitu pokožky a zmenšují drobné vrásky. Pomáhají také redukovat pigmentové skvrny a napomáhají vyrovnávat tón pokožky.

Existují různé druhy peptidů

V dnešní době existuje velké množství různých peptidů, z nichž každý má jiné vlastnosti a účinky. Níže si přiblížíme pár populárních peptidů, které našly své využití v kosmetice.

Peptid hrášku na vlasy

Mezi nejefektivnější patří peptid hrášku s osvědčeným anti-aging (proti-stárnoucím) efektem. Dodává objem a antioxidační ochranu a zamezuje stárnutí vlasů. Vytváří film na vlasové pokožce a tak působí hydratačně pro vlas, dodává vlasům jemný a zdravý vzhled. Peptidy z výtažků semen hrachu poskytují důležité stavební bílkoviny pro vlasové kořínky. Hrachový protein vlasy vyživuje, prodlužuje jeho životní cyklus, redukuje vypadávání a podporuje nový růst. Tento fantastický hrachový peptid obsahuje naše vlasové sérum Vlasorost.

Peptid Argireline pro krásnou tvář

Peptid Argireline je také nazýván Botox v lahvičce. Je to patentovaný roztok Acetyl Hexapeptidu-8, který má pozoruhodné účinky. Kontrolované studie prokázaly, že Argireline zlepšuje vzhled oblastí obličeje, které jsou náchylné k vývoji dynamických vrásek, včetně očí a v oblasti čela. Tyto studie také ukázaly, že obsah vody ve formulacích má vliv na úroveň využití Argirelinu a konkrétně tak, že vyšší obsah vody v přípravcích přispívá k lepšímu využití tohoto peptidu. I proto jsme jej použili v našem hydratačním peptidovém séru, které obsahuje jeho maximální možnou koncentraci až 10 %. Argirilín peptid je použit také v denním peptidovém krému a nočním peptidovém krému.

Neuropeptid s účinky hadího jedu

DSC09905 (1)

Mezi další populární peptidy patří také Neuropeptid. Je znám tím, že napodobuje účinky hadího jedu. Neuropeptid uvolňuje svalové stahy podobně jako botox. Díky tomu pomáhá vyhladit mimické vrásky na tváři. Tento účinný peptid se nachází v našem pleťovém séru JSI KRÁSNÁ a také v našem pleťovém krému JSI KRÁSNÁ.

Syn-coll peptid podporuje produkci kolagenu

Syn-coll peptid byl speciálně navržený tak, aby pomáhal pokožce přirozeně stimulovat produkci kolagenu, což pomáhá snižovat a dokonce zpomalovat výrazné známky stárnutí, jako jsou jemné linie a vrásky. Kromě toho má peptid Syn-coll také přidanou hydratační schopnost. Spolu s dračí krví - aktivní složkou pro revitalizaci pokožky a omlazení pokožky, tvoří základ našeho denního krému BATHORYČKA . Použití peptidů v kosmetických výrobcích je skvělým způsobem jak pomoci kůži v boji proti projevům stárnutí a dosáhnout mladšího a zdravějšího vzhledu. Vyberte si z naší nabídky kosmetických produktů s peptidy ještě dnes.